• 750 g koňského masa z roštěnce
• 300 g rajčat
• 50 g sádla
• 60 g slaniny
• 30 g másla
• 10 g cibule
• 1/8 l červeného přírodního vína
• vývar z kostí
• mletý pepř
• sůl
Omyté maso, je-li třeba, odblaníme, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném sádle po všech stranách prudce opečeme.
Pak k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nepatrně ji osmažíme a maso pečeme v troubě do poloměkka (asi 1,5 hodiny).
Při pečení poléváme maso vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě vývar.
Potom k masu dáme rozčtvrcená rajčata, červené víno, máslo
a maso dusíme doměkka.
Měkké maso nakrájíme na porce, upravíme je na nahřátou mísu a přelijeme procezenou šťávou.