• 1 kg hovězích líček
• 200 g mrkve
• 200 g celeru
• 6 vrchovatých lžic domácího sádla
• 200 ml vývaru z hovězího masa
• 500 ml červeného vína
• sůl
• mletý pepř
• dvě větvičky tymiánu
Líčka nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujeme.
Pak přidáme zbytek sádla, hovězí vývar a ještě víno, ale jen tolik, aby bylo maso zcela ponořeno.
Přidáme ještě otrhaný tymián, vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme (konfitujeme) při 100°C doměkka (přibližně 4 hodiny).
Po konfitování by mělo zbýt výpeku cca 300 ml, pokud jej máme více, zredukujeme jej povařením.
Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer nakrájíme také na tenko a na pánvi s troškou sádla oboje orestujeme.
Pak přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme.
Hrnec s hotovým masem vyjmeme z trouby, přidáme podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povaříme.
Šťáva by měla mít lehce nakyslou chuť.
Podle potřeby přidáme ještě trochu vína a soli.