Kuchařské recepty pro každého

Koložvárské zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g kysaného zelí
600 g vepřové plece
200 g vařeného uzeného bůčku
250 g klobásy
250 g rýže
100 g cibule
40 g sádla
sůl
pepř
mletá červená paprika
3 dcl zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.
Přidáme papriku, na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a za občasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka.
Kysané zelí podusíme ve vlastní šťávě.
Rýži uvaříme zvlášť.
Ohnivzdornou nádobu vymažeme a naplníme vrstvou kysaného zelí.
Na kysané zelí dáme vrstvu rýže a podušeného masa a přidáme část pokrájeného bůčku a kolečka klobásy.
Postup opakujeme do spotřebování všech připravených potravin.
Povrch pokryjeme kysaným zelím, zalijeme smetanou, propícháme vidličkou, aby se smetana dostala i do nižších vrstev, a dáme do trouby péct asi na 45 minut.
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí