Kuchařské recepty pro každého

Kohout na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kohout
2 cibule
4 stroužky česneku
40 g mouky
40 g másla
olej
250 ml vývaru
250 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
celý pepř
bobkový list
nové koření
estragon
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě.
Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka.
Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple.
Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme.
Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem.
Kohout na víně
Kohout na víně