• 1 kohout
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
• 40 g mouky
• 40 g másla
• olej
• 250 ml vývaru
• 250 ml červeného vína
• sůl
• mletý pepř
• celý pepř
• bobkový list
• nové koření
• estragon
Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě.
Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka.
Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple.
Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme.
Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem.