Kuchařské recepty pro každého

Klobásníky s kysaným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší pikantní klobásy
500 g hladké mouky
20 g droždí
2 žloutky
mléko
3 lžíce oleje
3 lžíce piva
sůl
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve větší míse smícháme hladkou mouku se solí, olejem, pivem a kváskem z droždí a mléka a vypracujeme vláčně těsto, které necháme dobře vykynout.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále a doprostřed vložíme pikantní klobásky.
Zavineme stejným způsobem jako klasický závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Během pečení klobásníky potíráme sádlem.
Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
Podáváme s kysaným zelím.
Klobásníky s kysaným zelím
Klobásníky s kysaným zelím