Kuchařské recepty pro každého

Kedlubnové zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší kedlubny
1 brambora
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
1 lžička cukru
1 - 2 lžíce octa
trošku oleje na osmažení cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
Brambory nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody.
Toto vmícháme po 5-10 minutách varu do kedluben, přidáme nadrobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme.
Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme.
Kedlubnové zelí podáváme všude tam, kde se hodí klasické zelí.
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí