• 3-4 kedlubny
• 1 menší mrkev
• kousek másla
• 2 lžíce krupice
• 1 malé vejce
• sůl
• mletý pepř
• muškátový květ
• 4 kuličky nového koření
• zelená petrželka
• vývar
Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka.
V hrnci rozpálíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí.
Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotnu a mícháme, než se srazí.
Přilijeme asi 1 litr studeného vývaru, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev a nové koření a vaříme asi 10 minut.
Pak kuličky koření vytáhneme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně podle chuti dosolíme.
Porce kedlubnové polévky posypeme zelenou petrželkou.