Kuchařské recepty pro každého

Kedlubnová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
3-4 kedlubny
1 menší mrkev
kousek másla
2 lžíce krupice
1 malé vejce
sůl
mletý pepř
muškátový květ
4 kuličky nového koření
zelená petrželka
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka.
V hrnci rozpálíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí.
Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotnu a mícháme, než se srazí.
Přilijeme asi 1 litr studeného vývaru, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev a nové koření a vaříme asi 10 minut.
Pak kuličky koření vytáhneme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně podle chuti dosolíme.
Porce kedlubnové polévky posypeme zelenou petrželkou.
Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka