• 1 litr smetany ke šlehání
• 2 kávové lžičky kávy Davidoff (nebo jakékoliv jiné dobré rozpustné kávy)
• 500 g bílé čokolády
• 1 kg hořké čokolády
• 1 kg práškového cukru
Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu a stále mícháme, aby smetana příliš nevypěnila.
Necháme odstát 10 minut.
Pak přidáme bílou čokoládu a dobře promícháme v mixéru.
Vzniklou směs necháme odstát v chladu nejlépe přes noc.
Druhý den směs umixujeme pomocí ponorného šlehače tak dlouho, až je směs hladká a nepění.
Pomocí sáčku s cukrářským zdobítkem tvoříme malé bonbony na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem, vložíme do mrazničky a necháme řádně ztuhnout.
Mezitím v lázni z horké vody rozpustíme hořkou čokoládu.
Voda v lázni by měla být okolo 40°C, aby se čokoláda pomalu rozpouštěla.
V rozpuštěné čokoládě pak namáčíme pralinky, podle chuti buď celé pralinky, nebo jenom špičky.
Nakonec pralinky poprášíme moučkovým cukrem a můžeme podávat.