Kuchařské recepty pro každého

Kavkazská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
750g roštěnce
1 větší cibule
3 sladkokyselé okurky
1 lžíce sekaného kopru
40 g másla
1 dcl oleje
1 dcl červeného vína
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme (jedna strana 5 minut).
Během smažení nakrájíme kopr, okurky a také očistíme cibuli a nakrájíme ji na nudličky.
Do výpeku po roštěnkách přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme nakrájené okurky a nasekaný kopr, zalijeme červeným vínem a přikryté pokličkou na mírném plameni krátce podusíme.
Nakonec zjemníme máslem.
Při podávání roštěnky přelijeme šťávou.
Kavkazská roštěná
Kavkazská roštěná