• 750g roštěnce
• 1 větší cibule
• 3 sladkokyselé okurky
• 1 lžíce sekaného kopru
• 40 g másla
• 1 dcl oleje
• 1 dcl červeného vína
• sůl
• mletý pepř
Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme (jedna strana 5 minut).
Během smažení nakrájíme kopr, okurky a také očistíme cibuli a nakrájíme ji na nudličky.
Do výpeku po roštěnkách přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme nakrájené okurky a nasekaný kopr, zalijeme červeným vínem a přikryté pokličkou na mírném plameni krátce podusíme.
Nakonec zjemníme máslem.
Při podávání roštěnky přelijeme šťávou.