• 700 g zvěřiny bez kostí (srnčí nebo jelení nebo z černé zvěře nebo i zaječí)
• 60 g slaniny
• 2 cibule
• sůl
• sladká mletá paprika
• kmín
• 1 stroužek česneku
• 4 rajčata
• 3 zelené papriky
• 1 lžíce hladké mouky
• 1 lžička worchesterové omáčky
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.
Zvěřinu nakrájíme na menší kousky, přidáme ke slanině s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme.
Potom zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme sůl, kmín a nadrobnno nakrájený stroužek česneku, podlijeme trochou vody a dusíme.
Až bude maso poloměkké, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky pokrájené papriky a společně dusíme.
Štávu zahustíme hladkou moukou nasucho dobleda upraženou a rozmíchanou v několika lžících vody.
Nakonec přikořeníme lžičkou worchesterové omáčky.
Karpatský guláš podáváme s brambory, makaróny nebo s třenými noky.