Kuchařské recepty pro každého

Karlovarský houskový knedlík

Potřebujeme tyto suroviny:
4 (den staré) housky
4 sklenice mléka
4 sklenice polohrubé mouky
4 vejcie
sůl
4 lžíce oleje
prášek do pečiva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Housky nakrájíme na kostky a v troubě je opečeme do červena a pokapeme tukem.
Až vychladnou, posypeme je moukou se špetkou prášku do pečiva a solí.
V mléku rozmícháme 4 žloutky, zalijeme tím housky a vypracujeme středně husté těsto, do kterého vmíchámem sníh ze 4 bílků.
Plátěný bílý ubrousek namočíme do studené vody, vložíme do mísy a těsto na něj vyklopíme.
Ubrousek svážeme 2-3 cm nad těstem a vaříme 1 hodinu.
Po 20 minutách knedlík vidličkou obracíme.
Hotový knedlík pak vyndáme z ubrousku a nakrájíme nití na plátky.
Karlovarský houskový knedlík
Karlovarský houskový knedlík