• 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
• 4 zelené cibulky
• 2/3 hrnku suchého bílého vína
• 2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček
• 2 lžičky cukru
• půl lžičky sušeného tymiánu
• čtvrt lžičky nového koření
• čtvrt lžičky pepře
• špetka skořice
• špetka muškátového ořechu
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce jablečného vinného octa
• 1 hrnek ananasového kompotu
• půl hrnku červených vinných hroznů
• půl hrnku majonézy
Do hrnce s vodou dáme zelenou cibulku, přivedeme k varu, přidáme maso a přikryté vaříme asi 20 minut na mírném plameni.
Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout (vodu s uvařenými cibulkami již nebudeme potřebovat).
Ve větší nádobě smícháme víno s kořením, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a marinujeme v chladu asi 2 hodiny - několikrát promícháme.
Pak maso necháme okapat, přidáme ananas, hrozny a majonézu a promícháme.
Podáváme s čerstvým bílým chlebem.