• 400 g špaget
• 600 g krkovičky
• 1 velká cibule
• 1 plechovka sterilovaného hrášku
• 150 g tvrdého sýra
• olej
• 4 lžičky kari koření
• sůl
• mletý pepř
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a promícháme.
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli.
Až zrůžoví, přidáme maso, krátce prudce ze všech stran opečeme a podlijeme trochou horké vody.
Pod pokličkou dusíme doměkka.
Podle potřeby podléváme horkou vodou.
Dusíme tak, aby na konci - až je maso měkké - zbyla v kastrolu či pánvi nějaká šťáva, nenecháme všechnu tekutinu vydusit.
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme.
Uvařené špagety, maso i se šťávou a scezený hrášek dobře promícháme.
Urovnáme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby na dobu, než se sýr roztaví.