• 330 g červené čočky
• 1–2 řapíkaté celery
• 1 větší mrkev
• 1 stroužek česneku
• 50 g strouhanky
• petrželová nať
• 1 lžíce kari
• sůl
• pepř
• trocha citrónové kůry
• olivový olej
Červenou čočku vaříme ve vodě cca 10 minut (dokud nezměkne).
Pak slijeme přebytečnou vodu.
Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na olivovém oleji.
Čočku rozdělíme na poloviny.
První rozmixujeme na kaši a smícháme ji s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou.
Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru, opepříme a osolíme.
Do této směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud směs není tuhá a tvarovatelná.
Pak ze směsi tvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany dozlatova.
Podáváme s bramborami nebo s pečivem.