• 2 cibule
• 5 lžic másla
• 500g mletého masa
• 1 namočený rohlík
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• 50g tuku
• 500g brambor
• 2 lžíce mouky
• 250ml masového vývaru
• 200g zakysané smetany
• 20g strouhaného ementálu
• 2 lžíce strouhanky
• 1 lžíce sekané petrželky
Dáme vařit umyté neoloupané brambory.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla.
Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem, osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou.
Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme 3minuty po obou stranách na pokrmovém tuku.
Formu vymažeme vypečeným tukem a doprostřed položíme karbanátky.
Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, osolíme a narovnáme vedle karbanátků.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla.
Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.
Omáčkou přelijeme brambory.
Posypeme sýrem, strouhankou, petrželkou a zbylým máslem.
Pečeme asi 30minut.