• 500 g míchaného mletého masa
• 10 malých žampionů
• 2 větší stroužky česneku
• 1 lžíce sladké papriky
• 1 lžíce sušené majoránky
• 1 lžička pepře
• sůl
• olej
• pár snítek čerstvého tymiánu
Malé žampiony očistíme, nožičky odřízneme těsně u kloboučku.
Žampióny osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty.
Pak vyjmeme a necháme zchladnout.
Mleté maso osolíme, přidáme koření a prolisovaný česnek a řádně promícháme.
Ze směsi vytvoříme 10 placiček, na každou položíme jeden žampion, maso kolem něj uzavřeme, v dlaních důkladně přimáčkneme a dáme na půl hodiny uležet do lednice.
Pak opečeme na oleji ze všech stran na mírnějším plameni.
Karbanátky plněné žampiony podáváme s bramborovou kaší.