• 250 g hovězí plece
• 250 g vepřového masa
• sůl
• pepř
• 50 g namočené housky
• 1 vejce
• 60 g cibule
• 80 g slaniny
• 20 g mouky
• 3 lžíce červeného vína
• 5 g kaparů
• vývar
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme.
Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky.
Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule.
Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny.
Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut.
Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny.
Při dušení přidáváme po lžících vývar.
Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme.
Hotovou šťávou karbanátky polijeme.