• 400 g brambor
• sůl
• 1 kg kapusty
• 0,5 l zeleninového bujonu
• 3 lžíce ovesných vloček
• 2 lžíce hladké mouky
• 2 žloutky
• 1 lžička kari koření
• petrželová nať
• pažitka
• strouhanka
• olej
• 1 svazek ředkvičky
• 300 g bílého jogurtu,100 g sýru lučina
• mletý bílý pepř
• pažitka
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě.
Potom scedíme a rozmačkáme.
Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucího bujonu a asi 10 minut povaříme.
Scedíme a necháme okapat.
Do větší mísy dáme vychladlé brambory, kapustu, přidáme ovesné vločky, mouku, žloutky, sůl, kari, nasekanou nať a pažitku, dobře promícháme a necháme 10 minut stát.
Z kapustové hmoty zformujeme lívanečky, obalíme je ve strouhance a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
Lívance podáváme s ředkvičkovou omáčkou a čerstvou zeleninou.
Omáčku připravíme tak, že ředkvičky očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme.
Jogurt rozšleháme s lučinou, solí, pepřem, přidáme ředkvičky, nasekanou pažitku a zlehka promícháme.