Kuchařské recepty pro každého

Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g brambor
sůl
1 kg kapusty
0,5 l zeleninového bujonu
3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce hladké mouky
2 žloutky
1 lžička kari koření
petrželová nať
pažitka
strouhanka
olej
1 svazek ředkvičky
300 g bílého jogurtu,100 g sýru lučina
mletý bílý pepř
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě.
Potom scedíme a rozmačkáme.
Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucího bujonu a asi 10 minut povaříme.
Scedíme a necháme okapat.
Do větší mísy dáme vychladlé brambory, kapustu, přidáme ovesné vločky, mouku, žloutky, sůl, kari, nasekanou nať a pažitku, dobře promícháme a necháme 10 minut stát.
Z kapustové hmoty zformujeme lívanečky, obalíme je ve strouhance a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
Lívance podáváme s ředkvičkovou omáčkou a čerstvou zeleninou.
Omáčku připravíme tak, že ředkvičky očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme.
Jogurt rozšleháme s lučinou, solí, pepřem, přidáme ředkvičky, nasekanou pažitku a zlehka promícháme.
Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou
Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou