• 300 g kapusty
• 100 g hub
• 80 g krup
• 2 nožičky párku
• 30 g tuku
• 40 g hladké moky
• sůl
• pepř
• stroužek česneku
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, které důkladně omyjeme pod tekoucí vodou.
Vložíme je do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a přivedeme k varu.
Do vroucí vody ke kapustě přidáme kroupy.
Mezitím připravíme z tuku a hladké mouky tmavší jíšku, kterou vmícháme do polévky a opět povaříme.
Pak přidáme přidáme nakrájené houby.
Z uvařené polévky vyjmeme listy kapusty, nakrájíme je na drobnější kousky a vrátíme zpět do hrnce.
Nakonec přidáme do polévky utřený stroužek česneku a osmažená kolečka párku a dochutíme.