• 1 hlávka kapusty
• 500 g mletého masa
• 250 g rýže
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• 4 lžíce rajského protlaku
• 1-2 lžíce oleje
• sůl
• mletý pepř
• kmín
• 1 dcl mléka
• 2 vejce
Kapustu rozkrojíme na poloviny a vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
Pak scedíme a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej, ne něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou.
Pak přidáme protlak, rozmačkaný česnek a promícháme.
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj předem uvařenou rýži, na ni navrstvíme upravené mleté maso, přikryjeme kapustou, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C).
V mléce rozšleháme celá vejce, osolíme, opepříme a po deseti minutách pečení rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty, vrátíme do trouby a ještě asi 10 minut necháme zapéct.