• 750 g filé z kapra
• 200 g cibule
• 300 g červených paprik
• 100 g celeru
• 300 g rajčat
• 30 g másla
• 250 ml slepičího vývaru
• 125 ml zakysané smetany
• 2 lžíce papriky
• sůl
• pepř
Cibuli posekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
Celer pokrájíme na kostičky, z rajčat vyřízneme stopky a rozkrojíme je na osminky.
Cibuli, papriky a rajčata opékáme asi 5 minut na másle.
Přilijeme vývar, zakysanou smetanu, papriku a osolíme.
Za občasného míchání dusíme 30 minut.
Kapra osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině.
Přikryté necháme asi 10 minut dojít (už nevaříme).