Kuchařské recepty pro každého

Kapří guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g filé z kapra
200 g cibule
300 g červených paprik
100 g celeru
300 g rajčat
30 g másla
250 ml slepičího vývaru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce papriky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli posekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
Celer pokrájíme na kostičky, z rajčat vyřízneme stopky a rozkrojíme je na osminky.
Cibuli, papriky a rajčata opékáme asi 5 minut na másle.
Přilijeme vývar, zakysanou smetanu, papriku a osolíme.
Za občasného míchání dusíme 30 minut.
Kapra osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině.
Přikryté necháme asi 10 minut dojít (už nevaříme).
Kapří guláš
Kapří guláš