Kuchařské recepty pro každého

Kapr ve zlatých šupinách

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g porcovaného kapra
2 vejce
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
50 g hladké mouky
sůl
drcený kmín
250 g kukuřičných lupínků
olej na smažení
citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra důkladně osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme odležet v lednici.
Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko, osolíme a necháme chvíli stát.
Pak porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat a pak obalíme v pomačkaných kukuřičných lupínkách (opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybě).
Smažíme v mírně rozpáleném oleji, ale jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky.
Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjmeme, vložíme je na plech a dopečeme v troubě asi deset minut.
Podáváme s bramborovým salátem.
Kapr ve zlatých šupinách
Kapr ve zlatých šupinách