• 600 g porcovaného kapra
• 2 vejce
• 30 g škrobové moučky
• 100 ml mléka
• 50 g hladké mouky
• sůl
• drcený kmín
• 250 g kukuřičných lupínků
• olej na smažení
• citron
Porce kapra důkladně osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme odležet v lednici.
Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko, osolíme a necháme chvíli stát.
Pak porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat a pak obalíme v pomačkaných kukuřičných lupínkách (opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybě).
Smažíme v mírně rozpáleném oleji, ale jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky.
Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjmeme, vložíme je na plech a dopečeme v troubě asi deset minut.
Podáváme s bramborovým salátem.