Kuchařské recepty pro každého

Kapr v sýrovém negližé

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kapra
1-2 dl smetany
5 vajec
150 g tvrdého aromatického sýra-gouda
blaťácké zlato
100 g másla
olej
citronová šťáva
sůl
petržel
mletý bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou a necháme asi 15 minut odležet.
Pak osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji na pánvi, přeložíme do zapékací mísy vymazané máslem, polijeme smetanou rozšlehanou s vejci, posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct na 20 až 30 minut.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Kapr v sýrovém negližé
Kapr v sýrovém negližé