• 1 kapr
• mletý kmín
• 100 g anglické slaniny
• 3 čerstvé papriky (červená
• zelená
• žlutá)
• 200 ml červeného vína
• 1 konzerva zeleninového leča
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 200 g čerstvých hub
• směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění
• v poměru 1:1:1)
• 2 lžíce medu
• 50 ml fernetu
• olej
Do hlubokého zapékacího pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, posypeme slabší vrstvou nakrájené cibule a čerstvé papriky.
Kapra očistíme a naporcujeme.
Jednotlivé porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým kmínem, směsí koření, rozložíme na zeleninu v pekáči a navrch přidáme houby.
Pokud je masa více uděláme stejným způsobem další vrstvy.
Na houby navrstvíme cibuli, syrovou papriku a posléze též zeleninové lečo.
Takto připravený pokrm zalijeme 2dl svařeného červeného vína smíchaného se 2 lžičkami medu a necháme asi 1 hodinu odležet.
Pak zalijeme fernetem a v zakrytém pekáči pečeme ve vyhřáté troubě asi 1,5 - 2 hodiny, až se veškerá voda vydusí.
Před dokončením vrchní pekáč sundáme a snížíme teplotu.
Během pečení s pokrmem nemícháme.