• půl kapra
• citrón
• rybí koření
• sušený česnek
• mletý pepř
• drcený kmín
• sůl
• sojovou omáčku
• 10 dkg hladké mouky
• 1 dcl oleje
• 5 dkg másla
• 20 dkg anglické slaniny
• 1 konzervu sterilovaných žampionů
Kapra rozdělíme na 3 díly velké jako na řízky.
Jednotlivé porce pokapeme sojovou omáčkou, citrónem, osolíme, posypeme rybím kořením, drceným kmínem, mletým pepřem, sušeným česnekem a necháme, nejméně 1 hodinu, v chladnu uležet.
Poté obalíme jednotlivé porce v hladké mouce a na rozpáleném oleji z každé strany do růžova osmahneme.
Pak porce vyjmeme z oleje a vložíme na máslem vymaštěný pekáček.
Na pánvi rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme žampiony.
Lehce orestujeme.
Takto připravenou směsí poklademe jednotlivé porce ryby a necháme 30 minut zapékat v troubě.