Kuchařské recepty pro každého

Kapr s paprikovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
1 červená paprika
200 ml sladké smetany
citrónová šťáva
bylinková sůl
olej
1 vrchovatá lžíce celozrnné mouky
půl lžičky mleté sladké papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme bylinkovou solí a dáme do pekáče vymazaného olejem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 35 minut.
Mezitím připravíme omáčku tak, že zvolna zahřejeme smetanu, vmícháme do ní sladkou papriku a celozrnnou mouku a dobře rozšleháme.
Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a vše na mírném ohni povaříme 15 minut.
Hotovou omáčkou přeléváme pečeného kapra a podáváme s vařeným bramborem.
Kapr s paprikovou omáčkou
Kapr s paprikovou omáčkou