• 6 porcí kapra
• cibule
• 0,25 l černého piva
• 0,25 l bílého vína
• citrón
• 3 hřebíčky
• 50 g másla
• 2 lžičky sardelové pasty
• 1 lžíce kaparů
• 40 g hladké mouky
• sůl
Kapra naporcujeme a osolíme.
Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo a čtvrt litru vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut.
Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut.
Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme nasekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Při podávání polijeme porce kapra připravenou omáčkou.