• 6 porcí kapra po 150 g
• 100 g cibule
• 3 zelené papriky
• 120 g žampionů nebo hříbků
• 2 stroučky česneku
• 3 lžíce rajčatového kečupu
• 1 dl červeného vína
• sůl
• mlétý pepř
• hladká mouka
• olej na pečení
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova.
Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme.
Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem.