• kapr
• cibule
• housky
• česnek
• sůl
• pepř
• zelená petržel
• vejce
• houby
• mléko
• máslo
• na omáčku: mrkev + cibule + pepř + bobkový list + 0,25 l bílého vína + 0,25 l smetany + citrón
Cibuli zpěníme na tuku.
Housky namočíme do mléka, vymačkáme je, přidáme cibuli a jemně nasekané mlíčí z kapra, česnek, zelenou petržel, sůl, pepř, vejce a houby namočené v mléce a vše dobře rozetřeme.
Touto směsí naplníme kapra, zašijeme, osolíme, zalijeme máslem, zabalíme do alobalu a upečeme.
Do pekáče dáme malou mrkev, pokrájenou cibuli, několik zrnek pepře, bobkový list, bílé víno a 0,25 l vody a smetany a povaříme do zhoustnutí.
Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou a zjemníme kouskem másla.
Kapra vyjmeme z alobalu, odstraníme nitě, potřeme na povrchu omáčkou a ozdobíme petrželí.
Kapra po alsasku podáváme s opečenými brambory.