Kuchařské recepty pro každého

Kapr na žampiónech s ořechy

Potřebujeme tyto suroviny:
očištěný kapr (asi 1 kg)
120 g žampiónů
0,5 dcl smetany
1 dcl bílého vína
70 g vlašských ořechů
olej
máslo
sůl
pepř
sladká paprika
mouka
citrón
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme, popaprikujeme, mírně pomoučíme a zvolna pečeme na oleji s ořechy.
Pak přidáme nakrájené žampióny, 2 plátky citronu, bílé víno a přikryté dusíme.
Potom rybu vyndáme, šťávu zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku a povaříme.
Touto šťávou polijeme porce kapra, ozdobíme citrónem a podáváme s bramborami.
Kapr na žampiónech s ořechy
Kapr na žampiónech s ořechy