• 800 g kapra
• 100 g sterilizovaných žampiónů
• 50 g sardelového másla
• 200 ml červeného vína
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce oleje
• hladká mouka
• citrónová šťáva
• sůl
• pepř
• 1 lžíce jemně nakrájané zelené petrželové natě
Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozehřátém oleji.
Potom zalijeme polovinou vína, přidáme žampióny nakrájené na plátky, sardelové máslo, nadrobno nasekanou cibuli a rozetřený česnek, opepříme a dusíme.
Až je kapr téměř měkký, polijeme ho zbytkem vína, pokapeme citrónovou šťávou a dodusíme.
Nakonec dochutíme petrželovou natí.
Podávame s opečenými brambory.