Kuchařské recepty pro každého

Kapr na pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
sůl
mletý pepř
1/4 litru světlého piva
2 lžíce rostliného oleje
4 malé cibulky
2 lžíce citrónové šťávy
kmín
mletá sladká paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu uležet do chladničky.
Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a papriku.
Dusíme pod pokličkou doměkka asi 25 minut.
Při dušení podléváme maso trochou horké vody.
Kapr na pivě
Kapr na pivě