Kuchařské recepty pro každého

Kapr na hořčici

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce kapra
hořčice
1/4 litru muškátového vína
3 rajčata
sůl
pepř
petrželová nať
1/4 litru šlehačky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí, naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedeme do varu a dále nevaříme.
Kapr na hořčici
Kapr na hořčici