• 4 porce kapra
• 1000 g brambor
• 1 citron
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce oleje
• sůl
• mletý černý pepř
• mletá červená paprika
• kmín
• 1 lžíce sádla na vymazání mísy
Umyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka, které potom poskládáme do vymazané ohnivzdorné mísy.
Kolečka brambor při ukládání postupně solíme a posypeme mletou červenou paprikou, mletým pepřem a kmínem.
Porce kapra osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a opečeme v rozpáleném oleji, v kterém jsme zpěnili očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli.
Potom dáme takto připravené porce na brambory, pokapeme citrónovou šťávou a v předehřáté troubě upečeme doměkka.