• 800 g kapra
• 200 g kořenové zeleniny
• 300 g sušeného ovoce (meruňky
• švestky a jablka)
• 50 g loupaných mandlí
• 250 ml červeného vína
• sůl
• divoké koření
• celá skořice
• 60 g másla
Porce kapra osolíme a nechíme v chladu odležet.
Červené víno krátce svaříme s divokým kořením a skořicí a pak scedíme.
Na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, překrájené sušené meruňky, švestky a jablka vložíme do zapékací nádoby, zalijeme svařeným vínem a vše v mírně vyhřáté troubě rozpečeme, aby ovoce změklo.
Pak do směsi ovoce a zeleniny zatlačíme porce kapra kůží navrch, na každou porci dáme plátek másla a nasekané mandle a pečeme v troubě při 180°C asi 8 až 10 minut.