Kuchařské recepty pro každého

Kapr na černo se sušeným ovocem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g kapra
200 g kořenové zeleniny
300 g sušeného ovoce (meruňky
švestky a jablka)
50 g loupaných mandlí
250 ml červeného vína
sůl
divoké koření
celá skořice
60 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce kapra osolíme a nechíme v chladu odležet.
Červené víno krátce svaříme s divokým kořením a skořicí a pak scedíme.
Na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, překrájené sušené meruňky, švestky a jablka vložíme do zapékací nádoby, zalijeme svařeným vínem a vše v mírně vyhřáté troubě rozpečeme, aby ovoce změklo.
Pak do směsi ovoce a zeleniny zatlačíme porce kapra kůží navrch, na každou porci dáme plátek másla a nasekané mandle a pečeme v troubě při 180°C asi 8 až 10 minut.
Kapr na černo se sušeným ovocem
Kapr na černo se sušeným ovocem