Kuchařské recepty pro každého

Kapr dušený na pepři a česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g naporcovaného kapra bez páteře
300 g syrových brambor
100 g cibule
3 stroužky česneku
80 g másla
sůl
mletý pepř
šťáva z jednoho citrónu
zelená petržel
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce ryby potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
Větší zapékací misku vymažeme máslem a narovnáme do ní připravené porce kapra.
Mezery mezi porcemi kapra vyplníme oloupanými a na plátky nakrájenými brambory a plátky cibule.
Zalijeme vývarem tak, aby porce kapra byly zcela potopeny, povrch posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 45 minut.
Kapr dušený na pepři a česneku
Kapr dušený na pepři a česneku