• 1 kg kuřecích prsíček
• 300 g šunky
• 1 lžíce máčených hrozinek
• 2 lžíce oloupaných a nakrájených mandlí
• 2 lžíce sušených hub
• 1 vejce
• olej
• škrobová moučka
• na marinádu: 1 lžíce vína + 5 lžic sójové omáčky + 1 lžička octa + 1 větší cibule + sůl + 2 lžíce medu
Maso nakrájíme na řízky o velikosti menší dlaně a rozklepeme.
Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle).
Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat.
Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme namočené nasekané houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky, zalijeme polovinou zbylé marinády a necháme vydusit.
Pak přidáme vejce nebo bílky, zamícháme a necháme ztuhnout.
Na každý plátek masa položíme tenký plátek šunky, na to dáme připravenou nádivku, zavineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena.
Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme.
Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, nakrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády.
Kantonské kuřecí závitky podáváme s rýží.