• 500 g kančí kýty
• 200 g anglické slaniny
• 100 g čerstvých hub
• 200 g cibule
• 100 g sterilovaného hrášku
• 6 vajec
• 100 g oleje
• 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
• 5 g hladké mouky
• hrst tlučeného jalovce
• sůl
• bílý mletý pepř
• špetka paštikového koření
• špetka divokého koření
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a houbami nakrájenými na plátky, pak přidáme hrášek a vejce.
Okořeníme tlučeným jalovcem, paštikovým kořením, solí, bílým pepřem (můžeme přidat 2 stroužky nastrouhaného česneku).
Plátky masa lehce naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme náplň a zavineme.
Dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje a zprudka opečeme.
K tomu připravíme šťávu tak, že anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme s nakrájenou cibulí.
Pak přidáme divoké koření, restujeme do zlatova, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti.
Na opečené závitky nalijeme tuto šťávu a podusíme v troubě 30 až 40 minut.
Podáváme nejlépe s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem.