• 750 g kančí kýty
• 3 jalovcové bobule
• 3 zrnka nového koření
• 2 cibule
• 2 lžíce oleje
• 2 lžíce červeného vinného octa
• 1/8 l červeného vína
• 1 lžíce hladké mouky
• 100 g prorostlé slaniny
• 1/4 lžičky pálivé papriky
• 1/2 lžičky soli
• 1/8 l masového vývaru
• 1/4 l kysané smetany
• pepř
Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm.
Jalovec a nové koření rozdrtíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem.
Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme.
Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou.
Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda.
Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu.
Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a dáme do mísy.
Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
Dochutíme a nalejeme na maso.