Kuchařské recepty pro každého

Kančí guláš se smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g kančí kýty
3 jalovcové bobule
3 zrnka nového koření
2 cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1/8 l červeného vína
1 lžíce hladké mouky
100 g prorostlé slaniny
1/4 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky soli
1/8 l masového vývaru
1/4 l kysané smetany
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm.
Jalovec a nové koření rozdrtíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem.
Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme.
Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou.
Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda.
Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu.
Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a dáme do mísy.
Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
Dochutíme a nalejeme na maso.
Kančí guláš se smetanou
Kančí  guláš se smetanou