• 700 g kančího masa
• 500 g cibule
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce sádla
• 1 vrchovatá lžička sladké papriky
• 1 lžička pálivé papriky
• 1 lžíce oregana
• sůl
• vývar z kostky
• 2 -3 lžíce tmavé instantní jíšky
• 2 lžíce zavařených brusinek
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném másle v kastrolu.
Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso a také orestujeme.
Přidáme sůl a koření, promícháme a zalijeme vývarem z kostky.
Dusíme pod pokličkou na mírném příkonu tepla, až je maso měkké.
Potom vmícháme instatní jíšku a jakmile se trochu provaří, vmícháme ještě do omáčky 2 lžíce brusinek.