• 1,2 kg kančí kýty
• 300 g jedlých lišek
• 3 cibule
• 1 pórek
• 1 červená paprika
• 100 g hrášku
• 2 malé kořenové petržele
• 0,5 l hovězího vývaru
• sůl
• mletý pepř
• 2 lžíce pálivé mleté papriky
• 1 lžíce mletého kmínu
• 1 bobkový list
• majoránka
• olej
• přepuštěné máslo
Cibuli nakrájíme nahrubo a pórek nakrájíme na plátky.
Na troše oleje cibuli s pórkem zesklovatíme, přidáme maso, dobře zamícháme a podusíme.
Pak okořeníme pálivou paprikou, kmínem, solí, dobře promícháme, přidáme majoránku, petržel nakrájenou na kostičky a bobkový list, zalijeme hovězím vývarem a zhruba 110 minut dusíme.
Lišky očistíme a krátce je na másle osmažíme v pánvi, osolíme a přidáme k masu.
Nakonec přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a hrášek.