Kuchařské recepty pro každého

Kančí guláš s liškami

Potřebujeme tyto suroviny:
1,2 kg kančí kýty
300 g jedlých lišek
3 cibule
1 pórek
1 červená paprika
100 g hrášku
2 malé kořenové petržele
0,5 l hovězího vývaru
sůl
mletý pepř
2 lžíce pálivé mleté papriky
1 lžíce mletého kmínu
1 bobkový list
majoránka
olej
přepuštěné máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nahrubo a pórek nakrájíme na plátky.
Na troše oleje cibuli s pórkem zesklovatíme, přidáme maso, dobře zamícháme a podusíme.
Pak okořeníme pálivou paprikou, kmínem, solí, dobře promícháme, přidáme majoránku, petržel nakrájenou na kostičky a bobkový list, zalijeme hovězím vývarem a zhruba 110 minut dusíme.
Lišky očistíme a krátce je na másle osmažíme v pánvi, osolíme a přidáme k masu.
Nakonec přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a hrášek.
Kančí guláš s liškami
Kančí guláš s liškami