• drůbky z kachny (krky + křídla + žaludky)
• 80 g širokých nudlí
• 100 g kořenové zeleniny
• 2 lžíce másla
• 1 malá cibule
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý bílý pepř
• muškátový oříšek
• 1 vaječný žloutek
• 65 ml mléka
• čerstvá petrželka
Drůbky řádně očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme.
Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
Nadrobno nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme.
Pak přidáme maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přecezeného vývaru.
Vložíme předem uvařené široké nudle.
Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme.
Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.