• 2 kuřecí prsa
• 50 g másla
• 200 ml červeného vína
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 1 malá konzerva zeleného hrášku
• 1 cibule
• 300 g kulaté rýže
• 1000 ml okořeněného masového vývaru
• svazek rozmarýnu
• 1 lžíce mleté červené papriky
• 1 lžíce karí koření
•
pepř
soľ.
Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme kuřecí prsa nakrájené na malé kostky a krátce opečeme ze všech stran.
Přidáme očištěné papriky nakrájené na malé kostky a krátce osmahneme.
Přidáme rýži a opět krátce osmahneme.
Červené víno smícháme s mletou červenou paprikou, kari a rajčatovým protlakem a přilejeme k rýži.
Přimícháme nadrobno nasekaný rozmarýn, zalejeme 400 ml masového vývaru a nepřikryté vaříme na mírném ohni.
Občas zamícháme a přiléváme zbylý vývar.
Asi za 18 až 20 minut je rizoto hotové.
Přidáme odkapaný zelený hrášek, osolíme, okořeníme pepřem, ohřejeme a můžeme podávat.