Kuchařské recepty pro každého

Kakaové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
80 g tuku Hera
180 g moučkového cukru
1 vejce
30 g kakaa
1 l mléka
1 balíčku kypřícího prášku
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání pekáče
marmeláda
na polevu: 2 vrchovaté lžíce kakového prášku + 30 g másla + 120 g pískového cukru + voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Změklé máslo rozetřeme s kakaem.
Cukr zalijeme vodou tak, aby byl právě potopený, a za občasného míchání jej necháme rozpustit.
Potom cukr uvaříme na malém plaménku (cukr nesmíme převařit, protože poleva by pak byla hrudkovitá).
Připravenou cukrovou vodu vlijeme pomalu do másla, přidáme kakao a dobře rozmícháme.
Až poleva zhoustne, poléváme moučník.
Ten připravíme tak, že tuk rozetřeme s cukrem, přidáme vejce a utřeme do pěny.
Potom přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem a vmícháme mléko.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Vychladlý plát rozřízneme na dva tenčí pláty, spojíme je marmeládou a polijeme houstnoucí kakaovou polevou.
Kakaové řezy
Kakaové řezy