• 2 kachní prsa
• sůl
• pepř
• pomeranč
• 20 ml pomerančového likéru
• 125 ml smetany. 150 g zakysané smetany
• lístky máty na ozdobu
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi kůži dolů opékáme bez tuku 7 minut dokřupava, obrátíme a opékáme opět 7 minut.
Pomeranč omyjeme, osušíme, kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme.
Vypečenou šťávu smícháme s pomerančovou šťávou a likérem a povaříme.
Vmícháme sladkou i zakysanou smetanu.
Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme strouhanou citronovou kůru.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Ozdobíme mátou a plátky citronu.