• 750 g brambor
• vejce
• žloutek
• 750 g brokolice
• 2 kachní prsa
• 2 šalotky
• lžíce oleje
• čerstvá majoránka
• 400 ml drůbežího základu
• 2 lžíce brusinek
• 4 lžíce másla
• šťáva a jemné proužky pomeranče
• sůl
• pepř
• muškát
• čerstvá majoránka
Uvařené brambory necháme vychladnout, prolisujeme, prohněteme je s vejcem, žloutkem, ochutíme solí, pepřem a muškátem a vytvoříme placičky.
Brokolici rozdělíme na růžičky.
Kachní prsa ze strany kůže křížem nařízneme a opepříme.
Oloupané šalotky najemno nakrájíme.
Maso opékáme na oleji po každé straně 8 minut, nejprve na straně s kůží.
Osolíme a uložíme v teple.
Ve vypečeném tuku podusíme šalotky a majoránku a zalijeme základem.
Vaříme 2 minuty.
Ochutíme brusinkami, solí, pepřem.
Brokolici vaříme v osolené vodě 6 minut.
Placičky opečeme na 2 lžících másla.
Máslo a pomerančovou kůru a směsí brokolici pokapeme.