• 1 kachna
• 4 pomeranče
• 4 malá jablka
• sůl
• 2 lžíce rybízové marmelády
• 1 sklenice vody
Kachnu osolíme a do břišní dutiny vložíme dvě na kousky nakrájená jablka a jeden pomeranč rozdělený na dílky.
Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme.
Na konci pečení kachnu obložíme zbylými jablky nakrájenými na dílky a dopečeme.
Mezitím připravíme omáčku tak, že do 1 dcl vody nastrouháme kůru z dobře omytého pomeranče, přidáme šťávu ze dvou pomerančů a rybízovou marmeládu rozmícháme s vodou a krátce povaříme.
Upečenou kachnu naporcujeme a jednotlivé porce přeléváme omáčkou a obkládáme rozpečenými jablky a dílky pomeranče.
Podáváme s brambory.