• kachna
• 750 ml světlého piva
• sůl
• tymián
• 100 g kachních jater
• šunka
• máslo
• 2 rohlíky
• vejce
• 2 cibule
• pepř
• petrželová nať
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou.
Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme.
Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať.
Osolíme a opepříme.
Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra.
Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč.
Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem.