Kuchařské recepty pro každého

Kachna na medu

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kachna
3 lžíce medu
40 g másla
2 cibule
4 jablka
2 hřebíčky
4 kuličky nového koření
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kachnu rozdělíme na 6 až 8 porcí.
jednotlivé porce potřeme solí a medem rozmíchaným s máslem.
Maso dáme na pekáč, podlijeme vodou a asi hodinu přikryté dusíme.
Několikrát ho obrátíme.
Potom přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, cibuli a koření a nepřikryté pečeme v troubě.
Přeléváme výpekem, znovu potřeme medem. Když je kachna na medu upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a ve šťávě kachnu prohřejeme.
Kachna na medu
Kachna na medu