Kuchařské recepty pro každého

Kachna na divoko

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kachna
60 g slaniny
40 g másla
kořenová zelenina
trocha citronové kůry
70 ml octa
40 g cibule
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
tymián
menší bobkový list
1 hřebíček
jíška z 20 g mouky a másla a trošky cukru
150 ml červeného vína
šťáva z 1/2 citronu
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou kachnu protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky.
V pekáči na másle osmažíme do růžova nakrájenou na plátky kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), přidáme koření, kůru, vývar a ocet.
Kachnu vložíme do pekáče, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka.
Občas ji poléváme polévkou.
Když je měkká, tak ji vyndáme, nakrájíme na porce.
Zvlášť si připravíme jíšku, tu zředíme šťávou z pečení, případně ještě rozředíme vývarem, omáčku okyselíme citronovou šťávou a vínem a povaříme.
Kachna na divoko
Kachna na divoko